Bijzondere initiatieven

Woonzorgcentrum DSV Salem

Wonen, leren en werken in woonzorgcentrum DSV Salem

Tien statushouders volgen een praktijkopleiding en wonen in woonzorgcentrum DSV Salem in Katwijk.

Tien vluchtelingen met een verblijfsstatus wonen in het woonzorgcentrum DSV Salem in een apart gedeelte en volgen een opleiding in de ouderenzorg. De opleiding, die wordt gegeven door het erkende en ervaren opleidingsbureau Stoc, bevat zowel een taal- en inburgeringstraject als een vakgerichte verpleegkundige opleiding.

Buddy’s

De enthousiaste buddy’s, die aan alle statushouders zijn toegewezen, hebben inmiddels allerlei activiteiten ondernomen om hen wegwijs te maken in de Katwijkse samenleving, binnen DSV als zorgorganisatie en ook wat bekender gemaakt met Nederlandse gebruiken en taal. Er werden bezoeken gebracht aan de bibliotheek, de markt, het strand, het Katwijks museum, er werd gezongen in een gospelkoor en samen voetbal gekeken bij Quickboys

Ouderen

De statushouders hebben op deze manier al een flink duwtje in de rug gekregen voor hun Nederlandse lessen, hierbij geholpen en gesteund door de ouderen zelf die hier met plezier en op hun eigen manier aan meewerken. Ook het meelopen met dagelijkse activiteiten en het doen van vrijwilligerswerk zorgen ervoor dat de statushouders zich sneller de taal eigen maken.

Achtergrondinformatie

Meer informatie over dit initiatief vindt u op de website van DSV. 
Lees meer  

Projectinformatie

Focus: Leren & werken
Wonen
Looptijd: vanaf april 2016
Website:  www.dsv-verzorgdleven.nl 
Contact: Gerard Herbrink

Geactualiseerd januari 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.