Bijzondere initiatieven

Stichting Werken zonder Grenzen

Werken zonder Grenzen

Talenten van vluchtelingen in beeld brengen en koppelen aan werkgevers met interessante vacatures.

Stichting Werken zonder Grenzen zoekt vanuit het perspectief van het werk en de werkgever een goede match met een werkzoekende vluchteling. Ook begeleidt de stichting de werkgever tijdens het begin van de werkzame periode van de vluchteling om het een succes te laten worden. Voorlopig concentreert de stichting zijn activiteiten in Noord-Nederland, maar op termijn wil de stichting zijn focus verbreden.

Partners

Op dit moment werkt de stichting Werken zonder Grenzen samen met onder andere stichting INLIA. Zij hebben in 2016 de eerste zogenoemde tussenvoorziening - een woonplek voor vluchtelingen - in de gemeente Tynaarlo geopend. Door de nauwe samenwerking met INLIA heeft de stichting een goed beeld van de kandidaten. Dit beeld is ook van belang voor werkgevers die vluchtelingen in dienst willen nemen

Eigen database

De stichting werkt samen met onder meer Vluchtelingenwerk Noord-Nederland, het COA en de gemeenten waar al vluchtelingen wonen. Daarnaast heeft de stichting een eigen database van enkele honderden werkzoekende vluchtelingen.

Aanpak

De focus verschuift steeds meer naar het beschikbaar maken van vacatures voor vluchtelingen. Hierdoor is er minder aandacht voor het vullen van een database met vluchtelingen.
Wij willen ons dus steeds meer richten op de kant van de werkgevers, mede door het zoeken van partners voor het toegankelijk maken van vacatures voor de doelgroep. De samenwerking met INLIA staat hierdoor minder centraal.
Er wordt samengewerkt met andere partners zoals Vluchtelingenwerk Noord-Nederland, het COA en Humanitas, zodat bij een beschikbare vacature voldoende statushouders worden bereikt en er voldoende sollicitaties worden ontvangen uit de doelgroep.

Een bijdrage leveren

Werken zonder Grenzen is altijd op zoek naar mensen die een bijdrage willen leveren; als vrijwilliger, als sponsor of op een andere manier. Laat het ons weten! Meer informatie over deze actie

 

Projectinformatie

Focus: Werken
Looptijd: reeds actief
Website:  www.werkenzondergrenzen.nl 
Contact: Barbara Jansen
barbara@werkenzondergrenzen.nl
06 - 1393 2086

Geactualiseerd mei 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.