Bijzondere initiatieven

Dura Vermeer

Vluchtelingen in de techniek

Hoog opgeleide vluchtelingen bij Dura Vermeer laten instromen op banen en stages d.m.v. ‘matching’ op basis van opleiding en competenties.

Doel

Dura Vermeer ziet kansen in het aannemen van hoogopgeleide mensen met een vluchtelingachtergrond vanuit het oogpunt van vergrijzing in de bouw en lage instroom van het beroepsonderwijs. Daarnaast wordt de bouwpraktijk steeds complexer, abstracter en integraler en vraagt dit om mensen met een hoog kennisniveau en doorzettingsvermogen.

Naast het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid is volgens Dura Vermeer bij dit initiatief sprake van een win-win situatie. De kandidaten die het UAF naar voren schuift, worden beoordeeld op functie-eisen, competenties en taalkennis. 

Aanpak

Dura Vermeer en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF zijn eind 2015 een meerjarige samenwerking aangegaan voor het aannemen van hoogopgeleide vluchtelingen. De samenwerking bestaat uit het beschikbaar stellen van werkervaringsplaatsen, stages, sponsoring en de organisatie van ‘in house-dagen’. In het eerste kwartaal van 2016 zijn de eerste vluchtelingstudenten gestart bij Dura Vermeer. Een van de kandidaten is werkzaam als trainee en doet zijn eerste project rondom de ‘A27’ als tendermanager en de tweede kandidaat is gestart als BIM-modelleur. 

Pilot

Het UAF en Dura Vermeer zijn in gesprek om een pilot op te zetten waarin het traject van taal – studie (cursus) – werk voor vluchteling(studenten) wordt geïntegreerd. Vluchtelingen willen vaak direct aan de slag en beschikken veelal over jarenlange werkervaring in combinatie met een (Nederlandse) diploma(waardering) op het niveau van hoger onderwijs. Het zou zonde zijn als mensen te lang stil zitten voordat ze weer aan de slag kunnen.

Meer informatie

Zie nieuwsartikel: Dura Vermeer werft hoogopgeleide vluchtelingen van 8 december 2015

 

Projectinformatie

Focus: Werken
Looptijd: Januari 2016 - januari 2018
Website: https://www.duravermeer.nl/
www.uaf.nl
Contact: Glenn Metselaar (Dura Vermeer)
g.metselaar@duravermeer.nl
Michael Ogubai (UAF)
m.ogubai@uaf.nl

Geactualiseerd mei 2016 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.