Bijzondere initiatieven

‘Niet zoveel mogelijk, maar de juiste dingen doen’

Vluchteling in de Versnelling

Samen werken aan duurzame bedrijfsmatige oplossingen voor betere en snellere integratie.

Doel

Inburgering, taal, opleiding, werk, wonen, mentale gezondheid, eigen inkomen, cultuur, toekomstperspectief: je kunt dit allemaal niet los van elkaar zien. Vluchteling in de Versnelling realiseert daarom integrale holistische oplossingen. Projecten op maat, waarbij de vluchteling als mens centraal staat. Met als doel het verbeteren en versnellen van de integratie van vluchtelingen.

Aanpak

Vluchteling in de Versnelling pakt de onmacht van de vluchtelingenproblematiek aan met bedrijfsmatige oplossingen, die grotere problemen voorkomen. Werkloosheid, psychische problematiek, isolering: we kunnen allemaal voorspellen welke problemen ontstaan als we nu niet goed handelen. En dat betekent niet zoveel mogelijk dingen doen, maar de juiste dingen doen. Het betekent kiezen voor een aanpak waarin elk aspect van een goed en duurzaam bestaan verweven is.

Lokaal werkplatform

We realiseren oplossingen door een netwerk van lokale sociale bedrijven die dicht bij de praktijk staan. We werken samen met buurten, vrijwilligers en opdrachtgevers. Omdat het daar gebeurt, midden in de samenleving. Vluchteling in de Versnelling is het werkplatform voor ondernemers, bedrijven, beleidsmakers, beslissers, investeerders, professionals, vrijwilligers – voor iedereen die samen met de vluchteling wil werken aan een nieuw zelfstandig bestaan.

Betrokken organisaties

BenEffectief, Re-integratiePartner, Boon&Schrijver, De WerkMarkt, Biga Groep.

 

Projectinformatie

Focus: Inburgering
Werken en ondernemschap
Looptijd: Doorlopend
Website: Vluchteling in de versnelling
Contact: Mejo Huizer
06 - 1643 1696
info@vidv.nl
 

Geactualiseerd mei 2016 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.