Bijzondere initiatieven

‘Competenties van vluchtelingen sneller benutten’

AMN TalentScan

Talenten en competenties van vluchtelingen inzichtelijk maken en matchen met beroepen, opleidingen en banen.

Doel

Het doel van de online assessment tool TalentScan is om gemeenten én bedrijven te helpen om vluchtelingen sneller te begeleiden naar werk. Met behulp van deze online tool worden de specifieke talenten van vluchtelingen beter benut en sneller ontdekt.

Aanpak

De online assessment (TalentScan) maakt snel duidelijk hoe iemand in elkaar zit qua persoonlijkheid en motivatie. En ook over welke competenties en werk- en denkniveau iemand beschikt. De tool koppelt vervolgens het competentieprofiel van de vluchteling aan die van een opleiding of een beroep. Daar kan een directe vergelijking met één beroep/opleiding uitkomen. Of een overzicht van meerdere beroepen die het beste bij de kandidaat passen.

Ontwikkelaar AMN  rapporteert op 8 clusters van competenties die kunnen worden “uitgeklapt” naar 25 competenties. Zij baseren zich daarbij op het model van SHL methodiek. De 8 clusters van competenties zijn:

  1. Leiden en beslissen
  2. Ondersteunen en samenwerken
  3. Interacteren, beïnvloeden en presenteren
  4. Analyseren en interpreteren
  5. Creëren en leren
  6. Organiseren en uitvoeren
  7. Aanpassen en aankunnen
  8. Ondernemen en presteren

Internationale opzet

Het initiatief is internationaal van opzet en uitgebreid getest in zowel Nederland als Duitsland. De afname van de test bij vluchtelingen kan in het Arabisch, het Tigrinya en het Farsi.  De kandidaat kan na afloop ook een korte rapportage in deze talen krijgen. De uitgebreide rapportages voor gemeenten of bedrijven zijn in het Nederlands, Duits of Engels. In Nederland is een aantal gemeenten geïnteresseerd (o.a. Eindhoven, Leeuwarden en Twente). Meerdere gemeenten hebben de TalentScan inmiddels in hun plannen voor het integratiebeleid beschreven. Andere afnametalen  zijn op dit moment Nederlands, Engels, Duits, Pools en Russisch.

Ons initiatief kan in elk Europees land worden ingezet. We doen dit al actief in Duitsland. Daarnaast spreken we met andere partijen die een breder aanbod hebben, waarbij onze TalentScan wordt ingebed in een totaaloplossing. Een voorbeeld daarvan is de samenwerking met Stichting De Nieuwe Buren. In dit laatste geval wordt gewerkt aan een integrale aanpak voor een intake ten behoeve van instroom in BBL-trajecten.

Resultaten

Momenteel zijn er 6 gemeenten die een overeenkomst hebben besloten om de AMN TalentScan te gebruiken. Voor een tiental andere gemeente staat een offerte uit en met tientallen andere gemeenten zijn we, of gaan we binnenkort, in gesprek. Het instrument kan zich ook in Duitsland in toenemende mate verheugen op concrete belangstelling.

De gemeenten die een licentie hebben gesloten, bereiden zich nu voor op concrete implementatie. Helaas zijn er, ook in Duitsland, nog geen ervaringscijfers bekend.

Inmiddels is van enkele honderden vluchtelingen een test in het kader van AMN TalentScan afgenomen.

Projectinformatie

Focus: Werken
Leren
Looptijd: Doorlopend
Website: www.amn.nl
Contact: John Mulder
026 3557333
john@amn.nl

Geactualiseerd april 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.