Bijzondere initiatieven

Taal aan Zee

Voor statushouders in de regio Den Haag biedt Taal aan Zee een laagdrempelig en gedifferentieerd educatief aanbod. Taal aan Zee biedt onder meer lessen Nederlands, Engels en computervaardigheden aan, op verschillende niveaus.

Doel

Het doel is meer zelfredzaamheid voor (onder andere) statushouders, zodat zij beter aan de samenleving kunnen deelnemen. Ruim 275 300 vrijwilligers verzorgen de educatieve activiteiten. Zij krijgen ondersteuning van een klein team van betaalde medewerkers. Om het aanbod voor statushouders zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, werkt Taal aan Zee nauw samen met andere taalaanbieders in de regio. 

Basiscursussen

De basiscursussen bestaan uit groepslessen Nederlands (niveauverhoging, spreekvaardigheid), Engels en Computervaardigheden. Voor belangstellenden voor deze cursussen is er een inloopspreekuur op dinsdag van 10 tot 11.30 uur. Deelname aan de cursussen kost € 25 per jaar (te betalen aan het begin). Daarnaast betaalt de statushouder voor eigen lesmateriaal. 

Aanvullende cursussen

In het programma Taal op Maat krijgen cursisten individueel of in een kleine groep Nederlandse les (NT2) afgestemd op een specifieke taalvraag. Deze les wordt vaak geboden als aanvulling op een cursus van Taal aan Zee centraal of van andere taalaanbieders. Het programma de Volgende Stap bestaat uit een aantal individuele begeleidingsgesprekken. Deze gaan over de toekomst van de cursist en welke manieren er zijn om dat te bereiken. De kennis, ervaring en het netwerk van de begeleider en Taal aan Zee ondersteunen de cursist bij het zetten van de volgende stap. Het project Taal (aan Zee) maatjes is voor cursisten die samen met een vrijwilliger de taal op informele wijze in de praktijk willen brengen en een netwerk willen opbouwen. 

Resultaten

Jaarlijks stromen cursisten door naar opleiding en (vrijwilligers)werk. Zie ook ons jaarverslag op de Taal aan Zee website.

Projectinformatie

Focus: Opleiden
Looptijd: Doorlopend
Website:  www.taalaanzee.nl
Contact: Eva de Bruijne
e.debruijne@taalaanzee.nl
070-3456005

Geactualiseerd april 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.