Bijzondere initiatieven

Students that matter

De Hogeschool van Amsterdam (HVA) en het UAF bereiden vluchtelingstudenten voor op een studie aan de HVA en begeleiden ze tijdens de studie.

Nederlands en hbo-vaardigheden

Vluchtelingstudenten kunnen zich op een studie aan de HvA voorbereiden in het Taal- en Schakeltraject. Naast Nederlands als tweede taal is er veel aandacht voor hbo-vaardigheden. Er is ook gedacht aan vluchtelingstudenten die tijdens hun vlucht geen diploma’s hebben kunnen meenemen. Zij kunnen zich door het volgen van de schakelvakken gericht op vaktaal en vakkennis toch kwalificeren voor de studie van hun keuze.

Community voor en door vluchtelingen

Tijdens hun studie kunnen vluchtelingstudenten een tutor krijgen. Een docent Nederlands of Engels geeft ze feedback op hun presentatie of verslag. Ook worden er workshops georganiseerd en is er aandacht voor binding: zo is er een community opgericht voor en door vluchtelingstudenten.

Leven in grootstedelijke omgeving

Students that matter wil vluchtelingenstudenten ook voorbereiden op het werken in een toekomstige grootstedelijke werkomgeving. Samenleven in een stad als Amsterdam vraagt om samenwerken, elkaar respecteren en kunnen omgaan met verschillen. De HVA organiseert hiervoor activiteiten zoals film- en theatervoorstellingen en gastcolleges.

Projectinformatie

Focus: Opleiden
Looptijd: Doorlopend
Website:  www.hva.nl/vluchtelingstudenten
www.taalenschakel.nl

Geactualiseerd januari 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.