Bijzondere initiatieven

Stagestraat voor statushouders

Statushouders kennis en werkervaring laten opdoen op een passende stageplek gedurende halfjaar.

Doel

In de Stagestraat® werken lokale ondernemers, gemeenten en het coördinerende bureau Stad & Co samen om statushouders aan een passende werkervaringsplek te helpen. 

Door een half jaar lang drie à vier dagen per week stage te lopen bij een Nederlandse ondernemer, leren de kandidaten Nederlands in de praktijk, verbreden hun netwerk en doen ze relevante werkervaring op waarmee de kans op een betaalde baan wordt vergroot. De ondernemer heeft een tijdelijke ondersteuning in de zaak en kan door te doen waar hij goed in is – ondernemen – iemand op weg helpen in Nederland.

Aanpak

In een Stagestraat® bieden gemiddeld tien ondernemers aan gemiddeld tien kandidaten een werkervaringsplaats aan, zes maanden lang en vier dagen per week. 

Gemeenten, stadsdelen en hun ketenpartners op het gebied van jongerenwerkeloosheid en integratie selecteren een poule van gemotiveerde kandidaten die de eerste stappen in het integratieproces hebben doorlopen. De projectleider Stagestraat® matcht de stagiairs aan de ondernemers. De stagiairs lopen zes maanden aaneengesloten stage bij één ondernemer. Drie à vier dagen per week stagelopen biedt de stagiairs voldoende tijd om ook te solliciteren en/of een opleiding te volgen. 

De Stagestraat is een project met behoud van uitkering en een maandelijkse vergoeding. De dagelijkse operationele organisatie van de Stagestraat® is in handen van lokale projectleiders van Stad & Co. Zij ontwikkelen, faciliteren,organiseren, controleren en borgen alle activiteiten die nodig zijn om de Stagestraat® goed te laten draaien.

 

Projectinformatie

Focus: Werken
Looptijd: doorlopend
Website:  http://www.stagestraat.nl/ 
Contact: Roos Vermijs
roos@stadenco.nl
06 - 5526 2833

Geactualiseerd mei 2016 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.