Bijzondere initiatieven

E-learningprogramma’s in het Engels en Arabisch

Bestaande e-learningprogramma’s die zijn ontwikkeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn vertaald naar Engels en Arabisch zodat ze ook inzetbaar zijn voor vluchtelingen met een status.

SBCM, het arbeidsmarkt en opleidingenfonds voor de sociale werkvoorziening heeft bestaande e-learningprogramma’s vertaald naar het Engels en Arabisch.

Het gaat om de e-learningprogramma’s ‘Solliciteren’ en ‘Aan de slag blijven’ uit hun in de WERK-portal. Hierdoor zijn de twee programma’s goed bruikbaar voor de doelgroep Vluchtelingen (statushouders). Zij leren hiermee meer over de verschillen in cultuur en kunnen zo beter hun weg vinden naar duurzaam werk.

Naast de geschreven teksten in de e-learningmodules, zijn ook de ondertitels bij de video’s vertaald. De gesproken tekst blijft Nederlands. Hierdoor kunnen de programma’s ook worden ingezet voor het leren (verstaan) van de Nederlandse taal.

Ondanks dat de programma’s zich richten op lager geschoolde medewerkers/cliënten, kunnen ze ook voor hoger opgeleide vluchtelingen worden ingezet. Zij kunnen hiermee bijvoorbeeld meer leren over de verschillen in cultuur.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de vertaalde programma’s of over de WERK-portal? Neem dan contact op met SBCM-projectleider Paula Mensink.

Projectinformatie

Focus: Werken
Looptijd: Continu
Website: http://oefenen.nl/werk  
Contact: Paula Mensink
p.mensink @caop.nl
06 - 2265 8609

Geactualiseerd mei 2016 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.