Stichting Right2Education

Stichting Right2education gelooft dat specifiek zij die gedwongen waren hun huis te ontvluchten, behoefte hebben aan toegang tot het onschendbaar recht op onderwijs.

Doel

Stichting Right2education streeft naar het integreren van vluchteling-studenten, ook wel ‘gast-studenten’ genoemd, in de leeftijdscategorie achttien (18) tot achtentwintig (28) jaar in de Nederlandse academische omgeving door het aanbieden van Nederlandse en Engelse taallessen, waarbij de sociale aspecten van studeren een belangrijk focuspunt zijn. Zo is een belangrijk en onderscheidend aspect van de stichting het in contact brengen van gast-studenten met zowel Nederlandse als internationale leeftijdsgenoten, alsmede het organiseren van culturele, sociale en leerzame activiteiten. Right2Education laat gast-studenten zich ‘gewoon student’ voelen, waarbij ‘vluchteling’ geen deel is van hun identiteit.

Aanpak

  • Stichting Right2Education biedt kosteloos Nederlandse en Engelse lessen aan gast-studenten tussen 18 en 28 jaar oud. De Engelse lessen worden gegeven op verscheidene niveaus, met een extra focus op academisch en literair engels. Deze lessen worden gegeven op het Amsterdam University College, waar de stichting, in samenwerking met het management van het Amsterdam University College, opgericht werd. 
  • De stichting heeft een buddysysteem opgericht, waarbij studenten van het Amsterdam University College gekoppeld worden aan een gast-student. Deze paren kunnen samen naar door Right2Education georganiseerde activiteiten gaan, samen koffie drinken, of samen studeren. 
  • Stichting Right2Education organiseert wekelijks activiteiten voor de gast-studenten en buddy’s, zoals filmavonden, kookavonden, diners, taalcafés en spelletjesavonden. Tijdens deze evenementen kunnen de buddy’s en gast-studenten elkaar beter leren kennen. Belangrijk hierbij is dat de gast-studenten op gelijke voet met de buddy’s behandeld worden. Daarbij zijn dit de ideale momenten om elkaars cultuur beter te leren kennen. 
  • Naast het organiseren van activiteiten wordt er elke lesperiode een culturele excursie georganiseerd.. Zo hebben we in het verleden verschillende musea bezocht. 
  • De gast-studenten die deelnemen aan het Right2Education programma worden gezien als ‘AUC studenten’ en kunnen daarom deelnemen aan alle evenementen die georganiseerd worden door de studievereniging van AUC. Dit zijn o.a. feesten en jamsessies, maar ook voetbaltrainingen en yogasessies behoren tot de opties. 
  • Als laatste probeert Stichting Right2Education haar studenten zo goed mogelijk te begeleiden bij het vinden van de juiste academische vervolgstap.

Projectinformatie

Focus: Opleiden
Looptijd: Doorlopend
Website:  http://right2.education
Contact: info@right2.education 

Geactualiseerd maart 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.