Bijzondere initiatieven

RefuGenius

Met stage, mentor of training naar een kleinere afstand tot de arbeidsmarkt. Met dit project kunnen statushouders door een stage, een training of mentorbegeleiding hun tekort aan kennis, inzicht en taalvaardigheid kleiner maken. Daarmee nemen hun kansen op werk toe.

Aanpak

RefuGenius neemt als uitgangspunt de behoefte van bedrijven en organisaties naar een statushouder met het juiste talent voor een bijbehorende functie. RefuGenius heeft toegang tot een groep (redelijk hoog opgeleide) statushouders waaruit dit talent kan worden geselecteerd. RefuGenius biedt drie hulpprogramma’s aan.

Stage

Na de selectie krijgen de statushouders een stage van een half jaar bij een bedrijf. Dit gebeurt eventueel met behoud van uitkering. Zonodig kunnen de deelnemers een aangepaste sectorgerichte opleiding aan de Vrije Universiteit volgen. 

Mentorennetwerk

Statushouders krijgen toegang tot een netwerk van 100 mentoren in meerdere bedrijfstakken. De mentoren voorzien de statushouders van de juiste informatie en begeleiding, en kunnen tevens hun eigen netwerk inzetten voor het genereren van nieuwe kansen.

Training over de Nederlandse arbeidsmarkt

Statushouders volgen een training over de Nederlandse arbeidsmarkt. Ze leren hoe de arbeidsmarkt in Nederland werkt, worden zich bewust van de positie waarin zij staan en hoe ze hun positie kunnen verbeteren. Statushouders worden gemotiveerd en geactiveerd om tot de arbeidmarkt toe te treden, en ze krijgen begeleiding naar eerste stap op die arbeidsmarkt.

Deelnemende organisaties

Voor dit project werkt RefuGenius samen met Enactus VU, Refugee Start Force, Global Workforce, Rafiqi, Stroom Nederland en de Vrije Universiteit.

 

 

Projectinformatie

Focus: Opleiden en werken
Looptijd: Doorlopend
Website:  RefuGenius Facebook
Contact: Léon Polman
projectmanagerleon@enactusvu.nl

Geactualiseerd januari 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.