Bijzondere initiatieven

Refugees Forward

Refugees Forward stimuleert nieuwkomers met een vluchtelingenachtergrond die hun eigen onderneming in Nederland op willen zetten.

Dit gebeurt voornamelijk door ondernemende nieuwkomers te verbinden met de studentengemeenschap. Deze verbinding vindt plaats door ondernemingsmodules en door structurele programma’s waarin studenten samen met nieuwkomers een onderneming vormgeven.  

Startup Weekend (6 tm 8 oktober)

De eerste module van Refugees Forward wordt georganiseerd van 6 tot 8 oktober 2017 in samenwerking met Delitelabs en met de steun van andere partners in entrepreneurship, waaronder het ACE (Amsterdam Centre for Entrepreneurship) en de minor entrepreneurship van de UvA. Gedurende dit weekend komen 20 nieuwkomers en 20 studenten samen om te werken aan het business model van een 10-tal projecten.

Het doel van het weekend is drieledig:

  1. Nieuwkomers verder enthousiasmeren voor ondernemerschap en hun set aan professionele vaardigheden verbreden;
  2. De ideeën van nieuwkomers concretiseren zodat zij concrete handvaten hebben om na het weekend aan de slag te gaan met hun onderneming;
  3. Nieuwkomers en studenten verbinden en zodoende sociale en professionele relaties creëren die bijdragen aan de integratie van nieuwkomers en de Nederlandse gemeenschap

Tot slot dient het Startup Weekend in oktober ook ter verdere oriëntatie van de struikelblokken waar ondernemers met een vluchtelingenachtergrond in Nederland tegenaan lopen. Refugees Forward stelt zich ten doel om structurele en individuele ondersteuning te bieden bij het overkomen van deze struikelblokken.

Aanmeldingsprocedure

Nieuwkomers en studenten kunnen zich op refugeesforward.org aanmelden voor het Startup Weekend van 6 tot 8 oktober 2017. Daarnaast kunnen studenten zich aanmelden voor een positie als Student Consultant bij Refugees Forward. Na selectie worden deze vervolgens gekoppeld aan een ondernemende nieuwkomer.  

Betrokken organisatie(s)

ACE (Amsterdam Centre for Entrepreurship) 

Projectinformatie

Focus: Ondernemen
Looptijd: Start najaar 2017
Website:  www.refugeesforward.org
Contact: David Hwan
info@refugeesforward.org

Geactualiseerd juli 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.