Bijzondere initiatieven

‘Werkervaring voor de volgende stap in hun loopbaan’

Betaalde Werkervaringsplaatsen

Betaalde werkervaringsplaatsen op HBO – WO niveau om voormalige vluchtelingen relevante werkervaring op te laten doen.

Doel

NS stelt betaalde werkervaringsplaatsen voor mensen met een vluchtelingenachtergrond beschikbaar. Vluchtelingen krijgen de mogelijkheid relevante werkervaring op te doen, zich te ontwikkelen en door te stromen naar een baan binnen of buiten NS.

Tegelijkertijd gelooft NS in de toegevoegde waarde van mensen met een vluchtelingenachtergrond voor haar eigen organisatie. Ze verruimen het perspectief van NS-medewerkers en leren hen anders naar zaken te kijken. Ook brengen vluchtelingen veerkracht en doorzettingsvermogen mee. 

CAO

NS heeft in haar CAO opgenomen dat jaarlijks vijf vluchteling(studenten) de mogelijkheid krijgen werkervaring op te doen bij NS in de vorm van een betaalde werkervaringsplaats. Een werkervaringsplaats duurt negen maanden.

In 2015 zijn vier door het UAF gesteunde studenten aan de slag gegaan bij NS en in 2016 starten tien nieuwe medewerkers.

Foto: UAF

Projectinformatie

Focus: Werken
Looptijd: 2014 - 2017

Geactualiseerd januari 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.