Bijzondere initiatieven

'Talenten en passies van de jongeren ontwikkelen'

ToekomstAcademie

De ToekomstAcademie biedt jongeren een alternatieve vorm van ontwikkeling gericht op het toekomstige carriereplan.

Doel

De ToekomstAcademie richt zich op de toekomstige economische zelfredzaamheid en participatie van jonge (ex-)asielzoekers en vluchtelingen (< 30 jaar) die de aansluiting met ontwikkelingen in de samenleving dreigen te verliezen.

Aanpak

NDC bouwt in heel het land regionale voorzieningen op waar praktische trainingsprogramma’s, workshops en werkbezoeken worden aangeboden aangepast aan de talenten en passies van de jongeren. Tevens is het een plek waar ze samen komen met vrijwilligers (coaches en maatjes) die de vluchtelingen begeleiden en hen in contact brengen met het Nederlandse bedrijfsleven.  

De werkwijze is als volgt. Allereerst wordt er een nieuwe locatie bepaald en een projectleider aangesteld. Vervolgens wordt er een lokaal projectteam (Evenementen, Curriculum, Jongeren, Communicatie, Fondsenwerving) aangesteld van vrijwilligers. Samen worden er vervolgens maatjes, coaches, experts en partners geworven en leermodules opgezet. Hierna worden de (vluchteling) jongeren enthousiast gemaakt en worden zij gekoppeld aan hun coach en maatje tijdens een ‘Matchingsdiner’ voorafgaand aan de leermodule. Na afloop van de module presenteren zij zichzelf middels een filmpje aan het bedrijfsleven tijdens de eindpresentatie.

Aandachtspunten

Het blijft een constante uitdaging om genoeg vrijwilligers te vinden en ook aan ons te binden.

Resultaten

Na Utrecht zijn er ook ToekomstAcademies gestart in Rotterdam, Den Haag, Tilburg en Noord-Nederland. Het streven is om de komende jaren acht ToekomstAcademies op te zetten.

Website: ToekomstAcademie website

Projectinformatie

Focus: Opleiding
Looptijd: Doorlopend
Website: www.newdutchconnections.nl
Contact: Margriet Stuurman 
06 - 558 539 28
margriet@newdutchconnections.nl
 

Geactualiseerd april 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.