Bijzondere initiatieven

Accenture en Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Mentoring programma

Hoger opgeleide vluchtelingen begeleiden naar werk door middel van een half jaar coaching.

Vluchtelingen brengen een verscheidenheid aan vaardigheden en kennis met zich mee. Zij willen hier in Nederland weer aan de slag of hun studie oppakken, maar weten vaak de weg niet te vinden naar de arbeidsmarkt, of missen kennis over sociale codes en netwerken. Het doel van het UAF – Accenture mentoring programma is om hoger opgeleide vluchtelingen sneller aan een baan te helpen die aansluit bij hun talenten.

Accenture start twee keer per jaar met een nieuwe groep medewerkers die 1 op 1 coaching bieden aan hoger opgeleide vluchtelingen. De Accenture medewerkers krijgen een coaching workshop, intervisie en begeleiding als coach. UAF verbindt hen aan een hoger opgeleide vluchteling. De coach deelt zijn of haar vaardigheden met de vluchteling, bijv. op het gebied van CV of sollicitatiegesprekken, en opent zijn of haar professionele netwerk.

In 2016 zijn in totaal zo’n 100 medewerkers van Accenture coach (geweest) voor 100 vluchtelingen. 12 van deze vluchtelingen zijn ook bij Accenture zelf komen werken, ofwel als stage ofwel op een permanente functie.

Projectinformatie

Focus: Werken 
Looptijd: Ieder half jaar (februari, september) start een nieuwe groep coaches binnen Accenture.
Website: www.uaf.nl 
Contact: Savitri Groag (Accenture)
savitri.groag@accenture.com
Saskia Furrer (UAF)
s.furrer@uaf.nl

Geactualiseerd januari 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.