Bijzondere initiatieven

'Werk vergroot het gevoel van eigen waarde en zelfstandigheid'

Meetellen en Meedoen in Westland

Werk is dé manier om mee te doen en te integreren in de Westlandse samenleving. Werk loont en vergroot de zelfstandigheid van vluchtelingen.

Doel

Het doel van het project ‘Meetellen en Meedoen’ is om 75 statushouders vanuit de participatiewet te begeleiden naar betaald werk. Dit vindt plaats door een innovatieve en integrale sluitende aanpak. Gezien de grote afstand tot de Nederlandse arbeidsmarkt is het van belang deze doelgroep vanaf het eerste moment extra (integrale) ondersteuning te bieden op het gebied van taal en werk. Hiervoor is een intensieve samenwerking met het Westlandse bedrijfsleven, Vluchtelingenwerk en de Westlandse welzijnsorganisatie Vitis Welzijn noodzakelijk.

Aanpak

Eerste stap naar de Nederlandse arbeidsmarkt.
Statushouders ontvangen vanaf het moment dat zij een woning in Westland krijgen toegewezen begeleiding bij het regelen van praktische zaken, bij het regelen van hun inburgering en bij het zoeken naar werk. In de praktijk betekent dit dat statushouders drie weken nadat zij in het Westland zijn komen wonen aan de slag gaan. Naast hun inburgeringscursus krijgen de statushouders een werkleertraject aangeboden waarbij ze direct voor tenminste 16 uur per week aan het werk zijn. Hierdoor maken zij kennis met de Nederlandse arbeidsmarkt en de vereisten die deze aan hen stelt. Op deze manier kunnen de statushouders een bijdrage leveren aan de maatschappij, terwijl zij de taal leren, inburgeren en hun kansen op werk vergroten.

Zie ook nieuwsbericht Werk centraal bij integratie Westlandse statushouders (MVO Westland)

Projectinformatie

Focus: Leren
Looptijd: Continu
Website: www.werkstroom.nl
Contact: Sanne van Schoote 
0174 - 272 000
s.schoote@werkstroom.nl
 

Geactualiseerd januari 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.