Bijzondere initiatieven

Makers Unite

Makers Unite is een sociale onderneming die lokale Amsterdammers en nieuwkomers bijeen brengt om samen betekenisvolle en duurzame producten te ontwerpen en te maken.

Makers Unite biedt nieuwkomers de plek en het ondersteunend programma om hun sociale en professionele netwerk uit te breiden. Een jaar geleden startte Makers Unite als platform om nieuwkomers (vluchtelingen, migranten en asielzoekers) te verbinden aan de Nederlandse maatschappij.

Opzet van Makers Unite

In zes weken biedt Makers Unite nieuwkomers de plek en het ondersteunend programma om hun sociale en professionele netwerk uit te breiden. Door samen te maken kunnen mensen hun verhaal kwijt, ontstaan gesprekken en nieuwe relaties en worden ze verbonden aan bedrijven in de creatieve sector via ons netwerk van partners.

Makers Unite deelt de verhalen van nieuwkomers met publiek door de verkoop van de collectie mode- en lifestyle producten gemaakt van reddingsvesten. De gehele collectie kunt u hier vinden: www.makersunite.eu/products.

Refugee Challenge Award

Onze aanpak leverde ons in juni 2016 de What Design Can Do – Refugee Challenge Award op, uitgereikt door de UN Refugee Agency en Ikea Foundation. Dit gaf ons de kans het programma te testen en waar nodig te verbeteren en een inspirerende werkplek te ontwikkelen in Amsterdam Nieuw-West.

Partners gezocht

Ons MU programma is zojuist van start gegaan. Daarnaast werkt een team van kleermakers full-time aan de ontwikkeling van producten. Momenteel zoeken we partners die ons kunnen ondersteunen met subsidieaanvragen & investeringen, de ontwikkeling van producten en het verstrekken van werkgelegenheid voor onze deelnemers. 

Projectinformatie

Focus: Producten ontwikkelen
Looptijd: Sinds 2016
Website:  www.makersunite.eu
Contact: Thami Schweichler 
thami@makersunite.eu
M. 0653441951

Geactualiseerd juni 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.