Een gezamenlijke uitdaging voor de lokale arbeidsmarkt

M-Capital is een sociale onderneming die vluchtelingen naar werk begeleidt. In de visie van M-Capital is dat een gezamenlijke uitdaging van bedrijf, werkzoekende (zoals een vluchteling) en begeleider. Het bedrijf voorziet werkgevers van kandidaten die de benodigde vaardigheden en ervaring bezitten en die een frisse blik meebrengen. Maatwerk staat daarbij centraal. De focus ligt op de lokale arbeidsmarkt.

Werkwijze

Stap 1:onderzoek naar het tekort aan arbeidskrachten en specifieke vaardigheden binnen een bedrijf, ook wordt er dan een profiel gemaakt van mogelijk gewenste kandidaten.
Stap 2: M-Capital selecteert personen met een migrantenachtergrond (zoals vluchtelingen) en kijkt of ze job-ready zijn.
Stap 3: op maat gemaakte soft skills-trainingen voor de potentiële kandidaten. De training is ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van een bedrijf en om de huidige skills van de kandidaten te versterken.
Stap 4: plaatsing bij het bedrijf nadat hij/zij de training succesvol afgerond heeft, uiteraard op voorwaarde dat het bedrijf tevreden is over de vaardigheden van de kandidaat.

Vanaf begin tot einde voert M-Capital deze stappen uit in overleg met het bedrijf.

Projectinformatie

Focus: Opleiden en werken
Looptijd: doorlopend
Website placingtalent.com
Contact: info@m-capital.nl

Geactualiseerd augustus 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.