Jude foundation

De Jude foundation organiseert ontmoetingen voor mensen van alle culturen. Wij bieden een positief en sfeervol platform waar mensen zich kunnen verbinden op culturele en sociale thema’s. Wij willen het samenleven met elkaar vormgeven en mensen faciliteren in hun ontwikkeling. We benutten het platform/de ontmoetingen om met aandacht te kijken en te luisteren waar de behoefte en mogelijkheden liggen om mensen een stap verder te brengen in hun leven. Dat zorgt er voor dat nieuwe initiatieven ontstaan zoals de Vrouwencafés en de catering.

Activiteiten

  • bijeenkomsten In gesprek met elkaar (waar oude en nieuwe Nederlanders met een kop koffie kennis met elkaar kunnen maken) 
  • wandelingen
  • een jaarlijkse picknick 
  • maandelijkse Vrouwencafés

Vrouwencafés

Tijdens het eerste Vrouwencafé was al duidelijk dat dit in een behoefte voorzag. En vooral dat het een leuke en betekenisvolle ontmoetingsmogelijkheid is voor vrouwen van allerlei leeftijden en nationaliteiten. De aanwezige vrouwen waren enthousiast en we organiseren nu maandelijks een Vrouwencafé met een ‘inhoudelijk’ thema. De thema’s zijn o.a.: talenten & hobby’s, Nederland leren kennen, koken & eten (zoals een high tea, zie de foto) en zingen. We hebben samen Nederlandse liedjes gezongen, goed voor de taalontwikkeling en de verbinding met elkaar. De sfeer is positief en vrouwen nemen eigen gemaakte gerechtjes mee. Wij willen het samenleven met elkaar vormgeven. Elk Vrouwencafé zijn er rond de 40 vrouwen aanwezig (50% Nederlandse afkomst en 50% andere afkomst). De landen waaruit vrouwen afkomstig zijn: Eritrea, Turkije, Marokko, Syrië, Indonesië en Irak.

Catering

Vanuit het Vrouwencafé met het thema Talenten & Hobby’s bleek dat veel vrouwen graag en goed koken. Dat bracht ons op het idee om samen een cateringbedrijf op te zetten (sociale onderneming of coöperatie) zodat meer mensen met de vrouwen en de Arabische keuken kunnen kennis maken (en omgekeerd: de vrouwen maken verder kennis met Nederland). De eerste stappen zijn gezet: bij het Oranjefonds subsidie aangevraagd voor de benodigdheden, met vrouwen menu’s samengesteld, communicatie & marketing opgestart. Het mooie is: via ons eigen netwerk zijn de eerste 3 aanvragen al binnen.

 

Projectinformatie

Focus: Inburgering
Looptijd: doorlopend
  Facebook
Website volgt binnenkort
Contact: judefoundation3@gmail.com

Geactualiseerd juni 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.