‘In my backyard’ brengt vluchtelingen in contact met hun buren

‘In my backyard’ helpt vluchtelingen met een verblijfsvergunning door het vormen van buurtgroepen.

Voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning is het vaak moeilijk om zomaar in contact te komen met Nederlanders. ‘In my backyard’ helpt hen door het vormen van buurtgroepen. In onze buurtgroepen ontmoeten ze buurtgenoten die het leuk vinden om een statushouder te ontmoeten. De leden van de groep eten samen, drinken koffie en oefenen de taal of gaan bijvoorbeeld naar de bioscoop of de speeltuin.

Laagdrempelige bijdrage

Om vluchtelingen echt in te laten burgeren is contact met Nederlanders van levensbelang. Het helpt enorm als je mensen in je buurt hebt die je wegwijs maken, met wie je af en toe een praatje maakt en bij wie je ziet hoe alles hier werkt. Veel mensen willen 'best iets doen', maar weten niet goed wat of hebben weinig tijd. De buurtgroepen zijn dan een laagdrempelige manier om toch wat bij te dragen. De buurtgroepen bestaan voor ongeveer een kwart uit vluchtelingen.

Statushouders kunnen zich aanmelden zich via VluchtelingenWerk Nederland of direct via ‘In my backyard’. Het initiatief loopt in Amsterdam. In Amsterdam zijn er inmiddels 13 buurtgroepen actief. Zowel Nederlanders als statushouders zijn positief over dit initiatief.

Projectinformatie

Focus: Inburgering
Looptijd: Doorlopend
Website www.inmybackyard.nl
Contact: info@inmybackyard.nl

Geactualiseerd februari 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.