DIT, Duaal Inburgerings Traject voor werk in de bouw- en installatiebranche

Bij Stichting De nieuwe buren kunnen vluchtelingen met een speciaal duaal inburgeringstraject naar werk in de bouw- of installatiebranche worden toegeleid. Eerst inburgeren en dan via een beroepsopleiding uitstromen naar werk, is het motto.

Werkwijze

Stichting De nieuwe buren laat vluchtelingen taalles volgen in combinatie met taalmaatjes en maatschappelijke stages tot zij geslaagd zijn voor het inburgeringsexamen. Op die manier ontwikkelen vluchtelingen een passende werkhouding. Er wordt geoefend met verschillende leer-werksituaties. Aansluitend volgt een beroepsgerichte vakopleiding in de bouw- of installatiebranche, waarna vluchtelingen uitstromen naar werk bij een geselecteerde werkgever. Dit kan al na 4-5 maanden gebeuren (afhankelijk van de mate waarin men zich de taal eigen maakt).

Voordelen

Door deze aanpak krijgen vluchtelingen perspectief op het leveren van een bijdrage in de samenleving en kan een besparing op de uitkering plaatsvinden. De opgedane vaardigheden kunnen vluchtelingen ook in het land van herkomst benutten.

Het duale inburgeringstraject is bedoeld voor groepen van 15-20 vluchtelingen. Hier gaat een assessment aan vooraf.

Projectinformatie

Focus: Taal & Inburgering
Looptijd: doorlopend
Website stichtingdenieuweburen.nl
Contact: Eveline Wagenaar
mail : eveline@stichtingdenieuweburen.nl

Geactualiseerd juli 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.