Bijzondere initiatieven

Van Ede & Partners, Vluchtelingenwerk Nederland, UAF en Stichting Vluchteling

CSR partnership Van Ede en Partners

Beter benutten van het talent van hoger opgeleide vluchtelingen.

Doel

Van Ede & Partners, VluchtelingenWerk Nederland en Stichting Vluchteling zijn een CSR-partnership (Corporate Social Responsibility) met elkaar aangegaan. Samen bundelen zij hun krachten om het talent van hoog opgeleide vluchtelingen beter in beeld te krijgen en hen te helpen om hun bestemming op de arbeidsmarkt en in de Nederlandse samenleving te vinden. Van Ede en Partners begeleidt ruim 70 hoogopgeleide vluchtelingen naar de arbeidsmarkt. Tevens brengen de partijen de noodzaak van noodhulp voor vluchtelingen in de regio onder de aandacht van een groter publiek.

Aanpak

  • Van Ede & Partners biedt kosteloos 21 volwaardige begeleidingstrajecten per jaar aan de meest gemotiveerde hoger opgeleide vluchteling. 
  • Van Ede en Partners koppelt minimaal 60 hoger opgeleide Nederlandse cliënten als mentor aan 60 (vakgenoten) vluchtelingen. Denk aan een cliënt met IT achtergrond die aan een Syrische IT engineer gekoppeld wordt. De wederkerigheid en ontmoeting staat hier centraal. De mentoren zetten hun kennis en (regionaal) netwerk in om vluchtelingen naar een (taal)stage en/of vrijwilligerswerk te helpen. Dankzij de ondersteuning van de mentoren, maken mentees (vluchtelingen) kennis met de arbeidsmarkt, Nederlandse werkcultuur en zullen zij erin slagen om zich werknemerscompetenties eigen te maken. 
  • Van Ede & Partners en haar netwerk lopen mee tijdens een sponsorloop in de Nacht van de Vluchteling op 18-19 juni. Hiermee wordt aandacht voor de vluchtelingen problematiek vergroot en er worden donaties voor noodhulp projecten in de regio verzameld. 
  • Van Ede & Partners streeft naar mogelijkheden om VluchtelingWerk Nederland en Stichting Vluchteling direct of indirect te ondersteunen met het werven van meer financiële middelen. Waar mogelijk worden werknemers van beide organisaties gecoacht om hun werving skills te vergroten.

Zie ook:

Het verhaal van Otgonchimeg (Ogi) Andryei (31) uit Mongolië.

Projectinformatie

Focus: Werken
Looptijd: 2016 - 2018
Website: Van Ede & Partners
Contact: Kaveh M. Pour (CSR Manager)
06 - 467 678 90
k.pour@vanede.nl
 

Geactualiseerd januari 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.