Bijzondere initiatieven

Competence Card

Vluchtelingen op basis van hun talenten laten renderen en integreren.

Competence Card is een online tool, die erop gericht is de integratie van vluchtelingen te verbeteren.

Competence Card helpt vluchtelingen bij het ontdekken en benutten van hun unieke talenten. Met een uitgebreid digitale intake wordt een overzicht gemaakt van de werkervaring, opleiding(en), ambities en competenties waar een vluchteling over beschikt. Aan de hand van deze informatie kan gericht gezocht worden naar passende scholing of (vrijwilligers)werk. Dit zet aan tot een zinvolle besteding van tijd die recht doet aan de talenten van een vluchtelingen en bevordert het maken van een snelle stap richting arbeidsmarkt.

Competence Card wordt momenteel getest in Tilburg onder zo’n 300-400 vluchtelingen. Eerste resultaten wijzen uit dat vluchtelingen buitengewoon enthousiast zijn.

Trial accounts

Competence Card stelt tijdelijk enkele trial accounts kosteloos ter beschikking. Op deze manier maakt uw gemeente vrijblijvend kennis met Competence Card en helpen de opgedane ervaringen het instrument verder te verbeteren.

Meer informatie

In dit filmpje legt hoogleraar Ton Wilthagen uit hoe de competence card werkt.

Projectinformatie

Focus: Werken
Inburgering
Looptijd: Continu
Website: www.competencecard.nl  
Contact: Ronald Lievens
ronald@lievenshri.nl

Geactualiseerd mei 2016 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Meer initiatieven

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.