Op weg naar beroepskwalificatie en arbeidsmarkt met In Beweging+

In september 2017 starten veertig jonge statushouders uit Almere met In Beweging+. Dat is een schakeltraject om een beroepskwalificatie en een duurzame plaats op de arbeidsmarkt te krijgen. IB+ is een samenwerkingsverband van diverse onderwijsinstellingen (MBO en HBO), maatschappelijke organisaties en de gemeente Almere. Het traject duurt één jaar.

Dit leren ze

Het curriculum bestaat uit de formele inburgering/taalontwikkeling, aangevuld met onderwijs- en arbeidsmarktoriëntatie, loopbaanbegeleiding, rekenen en netwerkontwikkeling. Dat laatste vindt plaats door peer to peer-coaching van Almeerse studenten.

Eigen plan staat centraal

De ontwikkeling van een eigen plan staat centraal; de ene deelnemer kiest ervoor een aantal certificaten te behalen en aan het werk te gaan in een kansrijke sector zoals de bouw, de andere kiest voor een MBO-opleiding in de zorg. Doorstroom naar een schakeljaar in het HBO behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Projectinformatie

Focus: Opleiden en werken
Looptijd: 2017-2018
Website
Contact: Mare van Gorp
e-mail: mbwvgorp@almere.nl
Telefoonnummer: 0655258960

Geactualiseerd september 2017 

Nieuw initiatief?

Kent u een initiatief dat hier nog niet vermeld staat? Geef het door!

Meld initiatief

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.