Wat gebeurt er rond het thema vluchtelingen?

Actuele evenementen

Evenementen

Hier vindt u een selectie van aankondigingen van evenementen over vluchtelingen.

Studium Generale Universiteit Twente: Voorbij Fort Europa 

Henk van Houtum plaatst tijdens deze lezing migratie in historisch en geografisch perspectief en legt het effect van het huidige EU-beleid bloot. In een tienpuntenplan presenteert hij alternatieven voor een rechtvaardig migratiebeleid.

Prof.dr. Henk van Houtum is hoofd van het Nijmegen Centre for Border Research (Radboud Universiteit) en professor Border Studies (University of Eastern Finland). Naast zijn recente boek Voorbij fort Europa. Een nieuwe visie op migratie (2016) publiceerde hij Grensland (2013) en Eerlijke nieuwe wereld (2012).

7 november 2017, 19:30 - 21:00, Enschede

Meer informatie


Vernieuwde ervaringsreis Humanity House

In het Humanity House kunnen bezoekers in de huid van een vluchteling kruipen en voelen hoe het is om in een oorlogs- of conflictsituatie te belanden. Zo zijn ze niet alleen toeschouwer, maar ook deelnemer, (mee)denker en (mee)doener. In het museum kunnen bezoekers vervolgens ook eigen vragen en ideeën over humanitaire vraagstukken kwijt.

Humanity House, Den Haag tot 1 januari 2018

Meer informatie


Stichting Vluchteling: Nacht van de Vluchteling

De Nacht van de Vluchteling is een sponsorloop van Stichting Vluchteling met als thema "Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld?" Het startschot is om middernacht. Vervolgens lopen deelnemers in het holst van de nacht een van de edities van 40 kilometer: Amsterdam - Amsterdam, Rotterdam - Den Haag of Nijmegen - Arnhem.

Sommige deelnemers lopen alleen, anderen in teamverband. Maar iedereen loopt met het doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. 

16-17 juni 2018, diverse steden

Meer informatie en aanmelden

 

Inspiratiesessie SER Vluchtelingen aan het werk

Organiseert u een interessant evenement over vluchtelingen? Laat het ons dan weten.
Meld een evenement.

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.