Wat gebeurt er rond het thema vluchtelingen?

Actuele evenementen

Evenementen

Hier vindt u een selectie van aankondigingen van evenementen over vluchtelingen.

Immigratie en de Verzorgingsstaat – onder druk?

Kiezen immigranten voor die landen die de meest uitgebreide en toegankelijke verzorgingsstaat kennen? En welke kennis hebben immigranten eigenlijk van de toegang tot voorzieningen? Onderzoekers Marcel Coenders (SCP), Helga de Valk (NIDI) en Marcel Lubbers (NIDI) bespreken bevindingen van recent onderzoek in Nederland en geven handreikingen voor beleidsdiscussies.

27 november, NIDI Den Haag.

Meer informatie (flyer, pdf)


HackYourFuture

HackYourFuture nodigt vrouwelijke vluchtelingen uit om een workshop programmeren te volgen. In drie uur krijgen ze een impressie van wat het inhoudt om een developer te zijn. Ervaring met programmeren is niet nodig. De workshop is in het Engels en wordt gegeven door vrouwelijke docenten.

Zondag 2 december, Amsterdam

Meer informatie


Masterclass 'Culturele Duurzaamheid: van Statushouder naar Talent'

Masterclass voor beleidsmedewerkers van Nederlandse gemeenten. De Stadscoalitie methodiek brengt ondernemende nieuwkomers in contact met Nederlandse vakgenoten. Nieuwe en gevestigde vak- en stadsgenoten worden met elkaar verbonden. Deze aanpak creëert werk, een sociaal netwerk en biedt mogelijkheden tot nieuw ondernemerschap en talentontwikkeling.

Vrijdag 7 december, Vrije Universiteit Amsterdam.

Meer informatie (flyer, pdf) 

Inspiratiesessie SER Vluchtelingen aan het werk

Organiseert u een interessant evenement over vluchtelingen? Laat het ons dan weten.
Meld een evenement.

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.