Universiteit Leiden ontwikkelt cursus rechten voor jonge asielzoekers

18 september 2017
Asielzoekers ouder dan 18 jaar zijn vaak geïnteresseerd in hun rechten en plichten in Nederland. Sommige jongeren hebben zelfs een juridische achtergrond. Op verzoek van New Dutch Connections en Pro Bono Connect ontwikkelde de Leidse rechtenfaculteit een cursus rechten voor deze jongeren.

De Leidse juristen en studenten luisterden goed naar de wensen van asielzoekers. Studenten van het keuzevak Leiden Law Clinic ontwikkelden het cursusmateriaal. Daarbij moesten ze de Nederlandse wetgeving omzetten in toegankelijke Engelstalige lesstof.

De studenten gaven ook proeflessen op de rechtenfaculteit en bij New Dutch Connections. Tijdens de komende cursus fungeren studenten als ‘maatje’ van een vluchteling. De eerste editie van de cursus Know Your Rights gaat op 29 september van start. De cursus duurt 12 weken. Het onderwijs wordt gegeven door medewerkers van verschillende advocatenkantoren, maar ook van Nike en Defence for Children. Als de cursus aanslaat, zal er misschien een tweede volgen.

Meer informatie over deze cursus op de website van Universiteit Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies onder andere om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.